Pendler​

PH 3/2​

PH 3/2 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH-lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 pendlen består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 Pendel blev i sin nuværende form introduceret i 1999.

Mundblæst hvidt opalt glas
Højglansforkromet

Enigma​ 425

Enigma 425 pendel er designet af den japanske designer Shoichi Uchiyama i 2003. Uchiyama præsenterede Louis Poulsen for en designidé med svævende skærme i ultratynde wirer, som giver et transparent og let udtryk. Enigma'en passede godt ind i Louis Poulsens produktfilosofi og var en nyfortolkning af flerskærmsystemet. Japansk yndefuldhed kombineret med skandinavisk enkelhed. Enigma betyder "gådefuld", hvilket henviser til de tilsyneladende frit svævende skærme, når lampen ses tændt og lidt på afstand.

PH Artichoke 

PH Artichoke/PH kogle blev designet i 1958 af Poul Henningsen til restaurant Langelinie Pavillionen i København, hvor den stadig hænger. PH Artichoke er kendetegnet ved sit unikke og skulpturelle design, er verdenskendt og betragtes som et internationalt designikon. Armaturet består af fine blade, hvor deres indbyrdes placering giver et totalt blændfrit lys uanset betragtningsvinkel. For at sikre det høje kvalitetsniveau foregår store dele af produktionsprocessen stadig som håndarbejde.

Patera

Patera, der er udført i hvidt kunststof og samlet i hånden, udsender et blødt og komfortabelt lys, hvis hemmelighed ligger i den sindrige konstruktion. Lampen består af forskelligt placerede celler, der sikrer de rette vinklinger på lysets visirlinjer og beskytter mod al ubehagelig blænding. Samtidig forskyder strukturen lampens visuelle center og giver en foranderlig oplevelse af lampen, når den betragtes fra nye vinkler. En vinder lampe - Patera, designet af Øivind Slaatto, har fået tildelt prisen for Årets Lampe ved Design Awards 2016. Patera fåes i 2 størrelser Ø450 og Ø600

PH 5 mini

PH 5 Mini er med en diameter på 30 cm en nedskaleret version af den ikoniske PH 5, der har en diameter på 50 cm. Den blev udviklet af Poul Henningsen (PH) i 1958, der ville skabe den ultimative blændfri pendel. Uanset hvordan lampen installeres, og lige meget hvilken lyskilde man benytter, så er pendlen blændfri. PH 5 Mini introduceres både i den klassiske hvide version og i en moderne hvid. Endvidere fås den i seks farvevarianter, hvor farven er mørkets øverst og nuancen gradueres nedefter fra skærm til skærm. Stagene er lilla på 'Classic' og bronzefarvede på de øvrige syv varianter. Afblændingsringenes farve giver kontrast til de øvrige farvenuancer.

PH 5

Poul Henningsen designede sin verdensberømte PH 5 i 1958. Uanset hvordan lampen installeres, og hvilken lyskilde der benyttes, er PH 5 fuldstændig blændfri. For at fejre 60 års jubilæet for dette tidløse ikon lancerer Louis Poulsen nu PH 5 i den samme spændende palet af farver, som PH 5 Mini, introduceret i 2017. 

PH 5 Mini er med en diameter på 30 cm nedskaleret fra originalen PH 5 på 50 cm.

PH 5 og PH 5 Mini er således begge tilgængelige i Classic, samt en nye Moderne Hvid og seks nuancekombinationer, hvor farve tones fra hovedskærmen og nedefter på de fem skærme: Nuancer af Blå, Nuancer af Grøn, Nuancer af Grå, Nuancer af Orange, Nuancer af Rosa, Nuancer af Rød.

VL45 Radiohus

VL 45 Radiohus pendlen har et simpelt og tidløst design, og den kan derfor inkorporeres i den klassiske såvel som den moderne indretning. Den er yderst dekorativ i ethvert rum, og kan både fungere som belysning i stuens hyggehjørne, samt som lampe over spisebordet.

Pendlen er tilgængelig i tre forskellige størrelser. Vælg mellem diameter 175, 250 eller 370 mm. VL 45 Radiohus pendlen hænger flot både alene, men også sammensat i større arrangementer, og man kan roligt kombinere de forskellige størrelser for et interessant udtryk. 

VL Ringkrone

VL Ringkrone serien har sine rødder i en lampe, designet af arkitekt Vilhelm Lauritzen i 1940erne til Radiohuset på Frederiksberg. Tro mod de originale materialer og det originale design, relanceres VL Ringkronen. Den nye version er fremstillet af mundblæst opalhvidt glas, og vægstativ eller ophæng i ubehandlet poleret messing, som vil patiner over tid. Ringkrone serien giver et varmt og blødt lys.

Skærme: Mundblæst poleret opalt trelagsglas

Ophæng: Ubehandlet messing - vil patinere.​

PH Snowball

Poul Henningsen designede sine første lamper allerede i 1925-1926 til en udstilling i Paris. Samarbejdet med Louis Poulsen varede helt frem til hans død i 1967. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger med glødepæren som lyskilde. Poul Henningsen designede PH Snowball/PH Kuglelamel i 1958, hvor den blev vist sammen med PH5 på Kunstindustrimuseet. PH Snowball/PH Kuglelamel fik dog ikke nogen opmærksomhed ved denne lejlighed og blev først relanceret og produceret fra 1983.

PH Kuglelamel er i udlandet bedre kendt som PH Snowball.

Toldbod

Den klassiske Toldbod pendel udvides nu med nye størrelser. Toldbod pendlen kan anvendes for sig eller flere sammen. Nu lancerer Louis Poulsen Toldbod pendlerne i 4 nye størrelser

Ø 17, Ø 25, Ø 44 og Ø 55 cm.

Keglen 

​Pendlens karakteristiske koniske skærme har en indbygget buet glasindsats. Det giver et smukt og blændfrit nedadrettet lys. Hver version af skærmen har sin egen måde at sprede lyset på, mens den hvide inderside sikrer, at lyset reflekteres optimalt

PH 3/3

PH 3/3 karakteriseres som en pendel i 'fuld' størrelse og er kendetegnet ved sit tiltalende kompakte udseende, hvor den øverste skærm på ca. 30 cm svarer til den midterste og nederste skærm i forholdet 3:2:1. PH's armaturer i 'fuld' størrelse er blændfrie og placeres ideelt set højt i et rum, hvor kvalitetsbelysningen skaber en hyggelig atmosfære. De mere alment kendte 'hybridmodeller' er derimod designet til at hænge lavt, f.eks. over et bord, hvor de skaber optimale lysforhold og en varm atmosfære. Tag for eksempel PH 3/2, der kombinerer en overskærm på 30 cm med mindre underskærme fra PH 2/2. Armaturerne i 'fuld' størrelse ser rundere ud end de lidt lettere 'hybridmodeller', hvilket giver plads til et andet udtryk, som dog stadig er udpræget PH.

Armaturet udsender et diffust og behageligt blændfrit lys, der er karakteristisk for Poul Henningsens reflekterende treskærmsystem. Armaturet fås med hvidt opalt glas eller soft-touch sortlakeret metal med en hvid inderside. De gennemskinnelige skærme i mundblæst opalt tre-lagsglas giver pendlen en varm udstråling, hvor metalskærmene med de hvidmalede indersider reflekterer et fint og primært nedadrettet lys. Kombinationen af en overskærm i metal og mellem- og underskærme i opalt glas giver begge dele. Den medfølgende bundglas i matteret glas er let at indsætte for at opnå en endnu blødere lysfordeling. 

PH Septima

Louis Poulsen relancer et design ikon nemlig PH Septima. PH Septima er en af Poul Henningsens mest raffinerede pendler. Lampen blev udstillet første gang som en prototype på Det danske Kunstindustrimuseum (nu Designmuseum Danmark) i 1928, hvor den fik stor anerkendelse. PH Septima er baseret på PHs treskærmssystem, hvor der ved Septima lampen er der indsat fire ekstra skærme mellem de tre basisskærme. PH Septima består således af i alt syv skærme, som er produceret i stærkt italiensk borosilikatglas. Lampens skærme består af matterede og klare glas, som skiftevist dækker over hinanden, hvilket giver en blød og diffus spredning af lyset. Lampen er designet med en rund glaskop i toppen, for at forhindre støv i at komme ned i lampen. Ses der tilbage på PH Septima lampens historie, så blev der i 1931 lanceret en mindre PH Septima 4. Under udviklingen af PH Septima designede Henningsen også en metalversion, som dog aldrig blev sat i produktion. I 1940erne udgik PH Septima imidlertid af produktion, grundet mangel på råvarer. PH Septima pendlen er velegnet i store rum, entreen eller spisestuen.​

Boulevardens Lys A/S

Boulevarden 9

9000 Aalborg

- Find vej til butikken

CVR: 21765139

Kontakt

Telefon: 98 12 06 03

E-mail: boulevardenslys@mail.dk

Find os på Facebook

Find os på Instagram

Åbningstider

Mandag:​

10.00 - 17.30

Tirsdag:

10.00 - 17.30

Onsdag:

10.00 - 17.30

Torsdag:

10.00 - 17.30

Fredag:

10.00 - 18.00

Lørdag:

10.00 - 14.00