Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 98 12 06 03

Send os en e-mail
Nyhedsbrev
Kontakt Boulevardens Lys
Patera Ø600 sølvfarvet Se fuld størrelse

Patera Ø600 sølvfarvet

Design: Øivind Alexander Slaatto

Materiale: Skåret mat hvid PVC eller blankt sølvfarvet PET folie. Ophæng: E27: Matforkromet messing og støbt akryl. 

Dimension: Diameter: 600mm

Ledningslængde: 4m

Lyskilde: Maks. 200W E27

Pris: 8.995kr 

Flere detaljer

Patera er designet af Øivind Alexander Slaatto i 2015. Patera er tænkt som en moderne lysekrone. Lampen udsender et blødt og komfortabelt lys, vis hemmelighed ligger i den sindrige konstruktion: Lampen består af en mængde forskelligt placerede celler, der sikrer de rette vinklinger på lysets visirlinjer og beskytter mod al ubehagelig blænding. Samtidig forskyder strukturen lampens visuelle center og giver hele tiden en ny oplevelse af lampen, når den betragtes fra nye vinkler. ”Patera er skabt ud af min fascination af Fibonacci sekvensen. Det spiralformede mønster findes overalt i naturen - fx i frøformationer som solsikker og grankogler - og har tidligere inspireret nogle af historiens største kunstnere som Leonardo DaVinci og Johan Sebastian Bach,” fortæller Øivind Slaatto om sin inspiration til den nye lampe.

Patera blev lanceret i den hvide udgave i 2015 som en nyfortolkning af den klassiske lysekrone med blød og dynamisk belysning. Patera Silver, lanceret i 2019, er lavet af reflekterende, sølvfarvet folie, der skaber et legende og kontrastfyldt lys. Pateras blændfri 360-graders belysning er resultatet af et detaljeret design med celler i forskellige positioner, der giver rum, personer og genstande et naturligt, ensartet og flatterende lys. Formen er inspireret af den såkaldte Fibonacci-sekvens, der skaber et nyt og smukt indtryk fra alle synsvinkler.
Den sofistikerede og dristige nyfortolkning af lysekronen fungerer fantastisk i både moderne og mere klassiske indretninger. En enkelt Patera i sølv vil skabe et lysende midtpunkt i rummet. Og hænger man flere på række – spredt tilfældigt ud eller på linje, i én størrelse eller i flere forskellige størrelser – vil de skabe den følelse af magi, vi oplever, når vi kigger op på stjernehimlen.