Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 98 12 06 03

Send os en e-mail
Nyhedsbrev
Butik
Boulevardens Lys

Boulevarden 9
9000 Aalborg

Telefon: 98 12 06 03
Mail: boulevardenslys@mail.dk

Mandag: 10:00 – 17:30
Tirsdag – torsdag: 10.00-17.30
Fredag: 10.00-18.00
Lørdag: 10.00-14.00


PH 3/2 Glas Bordlampe Ravfarvet Se fuld størrelse

PH 3/2 Glas Bordlampe Ravfarvet

Købes fra 1 oktober

Design: Poul Henningsen

Materiale: Skærme: Mundblæst ravfarvet étlagsglas. Blank yderside, sandblæst inderside. Fatningshus, stel og gennemgåede afbryder: Messing. Børstet og ubehandlet.

Dimension: Diameter 155/290mm. Højde 472mm

Montering: Brun tekstilledning 2x0,75mm². Ledningslængde: 2,7m. Gennemgående afbryder, tænd/sluk.

Lyskilde: 1X40W E14.

Vægt: Max. 3,0kg.

Flere detaljer

• Varmt og diffust blændfrit lys
• Hyggespreder
• Traditionelt mundblæst glas fra Italien
• Små variationer i glasset gør hver lampe unik
• Messingen vil patinere smukt, med mindre det pudses
• Dansk design ikon
• Blank overflade der spejler omgivelserne i slukket tilstand
• Autentisk retro look
• Den perfekte størrelse – passer ind mange steder
• Limiteret udgave
• Indgraveret PH signatur

Som en hyldest til Poul Henningsens geniale arbejde med at forme lys, præsenterer Louis Poulsen nu en eksklusiv limited edition-udgave af hans enestående PH 3/2 Bord.

Den limiterede variant har skærme i mundblæst, italiensk, ravfarvet glas, som fremhæver skærmenes organiske form, og et smukt stel i messing. Stellet er baseret på det stel, PH-bordlampen havde omkring 1927. Stellet er af messing og har en let børstet overflade med fine linjer, der følger metallets konturer og form. Messingen, der er ubehandlet, får en smuk, unik patina med tiden med mindre det poleres. De mundblæste, ravfarvede glas er blanke udvendige og sandblæste matte på undersiden, hvilket forbedrer lysfordelingen og skaber en varm og indbydende atmosfære.Afbryderen på lampen kan spores helt tilbage til Henningsens bordlamper fra 1927. Afbryderen, der også er lavet af børstet messing, er placeret på standeren tæt på foden. Henningsens initialer er smukt indgraveret under kontakten. 

Louis Poulsen og Poul Henningsen lancerede første gang lamper i mundblæst farvet glas i slutningen af 1920’erne. Også dengang var de naturligt varierende farver med deres varme, markante udtryk og smukke håndværk populære. Da glasset på hver skærm er fremstillet individuelt, er hver lampe unik – og lige så meget et kunstværk som et funktionelt supplement til rum, vi sætter pris på.

Glasskærmene har desuden den fordel, at de lader lyset passere igennem og retter det både nedad, udad og opad, hvorved lampen også bidrager til den samlede belysning af rummet. Den blide gyldne glød minder om lyset i et stearinlys – en stemning, Henningsen bestræbte sig på at genskabe og forstærke i sit arbejde med at forme elektrisk lys efter menneskets behov.
Selv når lampen er slukket, spiller den skulpturelle PH 3/2 Bord en dynamisk rolle, som spejles i overflader. Den kompakte størrelse gør lampen ideel som stemningsskabende sidebord- eller vindueslampe, læselampe ved sengen eller som skrivebordslampe.